У догляді за котом важливо дотримуватися суворих правил, адже можна завдати шкоди своєму улюбленому пухнастику.

Це стосується не тільки того, що не можна допускати попадання води в вушка кота або ж, що заборонено давати дорослому котику сиру рибу і молоко, адже у нього вже немає ферменту, який розщеплює кальцій та лактозу, як це є у кошенят.

Є ще одне просте, але дуже важливе правило - не можна стригти кігтики вихованцю. І ми зараз пояснимо чому.

Котик в панамці Kaluch, фото з соцмереж
Котик в панамці Kaluch, фото з соцмереж

Кішки є хижими тваринами, тому кігті потрібні їм для того, щоб зручніше захоплювати свою здобич, захищатися і інших потреб. Фахівці виділили кілька причин, чому домашнім котам не можна стригти кігтики, навіть якщо їхня наявність викликає дискомфорт для людей.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Насамперед, коти під час стрибків допомагають собі вдало приземлитися за рахунок вчасно висунутих кігтів. Їхня ампутація може призвести до того, що приземлення після стрибка може стати травматичним.

Більш того, після стрижки старих кігтів за 2 тижні відростають нові, які є більшими і гострішими за попередні. Саме тому, звичка котів дряпати меблі нікуди не зникне, а навпаки, стане ще гіршою. Ситуацію також не рятує, що кігті, що відросли, можуть стати настільки великими, що будуть вростати в подушечки лап, і тоді доведеться звернутися до фахівця.

Як вже було згадано вище, кігтики - це основна зброя кота, крім лап. Якщо позбавити цієї зброї домашнього улюбленця, це серйозно вплине на його самооцінку і тварина може навіть впасти в депресію від удару по психіці.

Стрижка кігтів може негативно вплинути і на здоров'я. Кожен кіготь має у собі кровоносну судину. Якщо підстригти пазурі надто коротко, це може спровокувати ризик зараження різними інфекціями.

Зрештою, звичка гострити кігті у котів нікуди не зникне, навіть незважаючи на їхню відсутність. А це, знову ж таки, удар по самооцінці тварини.

Нагадаємо про головні прикмети з котиками - вус пушистика зробить з вас багатія: як правильно заманити в будинок гроші.

Раніше ми повідомляли про найголовніші котячі страхи.

Також стало відомо, що Андрія Садового обікрали прямо у мерії Львова, Ірина Фаріон тут як тут: "Орлиці не сповідаються перед гієнами".