На засіданні Кабміна прем'єр Денис Шмигаль повідомив про продовження програми виплати компенсації при за умови працевлаштування внутрішньопереміщених осіб

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

На засіданні Кабміну, яке відбулось 26 липня 2022 року він повідомив, що за цією програмою виплат отримали вже 900 тисяч осіб. Проте виплати ще триватимуть й надалі.

Отримати по 6,5 тисяч гривень зможуть тимчасово переміщені особи, які втратили роботу та були знову прийняті на роботу.Таким чином держава стимулює роботодавців працевлаштовувати працівників. Так, за кожного найнятого працівника нараховується роботодавцю 6,5 тис. грн. Проте ці кошти роботодавець зможе витратити виключно на оплату праці таких працівників.

Що потрібно робити:

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще
  • якщо втратили роботу, то стати на облік у місцевий центр зайнятості;
  • подати заявку через центр зайнятості або онлайн через додаток "Дія";
  • звернутись у центр зайнятості, може безпосередньо як роботодавець, так і найманий працівник. Строк розгляду заявки - 5 днів

Компенсація витрат надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору, за таких умов:

  1. роботодавець перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  2. розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством;
  3. подання в установленому законодавством порядку податкової звітності за IV квартал 2021 р. або річної звітності за 2021 рік.

Нагадаємо, "податок на смартфон та телевізор": як змінить життя українців новий закон.

До слова, різкий скачок долару: експерт попередив про можливий сценарій та розповів, як врятувати гривню.

Раніше ми писали, ПриватБанк повідомив клієнтам гарну новину: тепер зайві кошти витрачати не прийдеться