Бананова шкірка може стати неймовірно ефективним підживленням на городі, то ж не спішіть її викидати. Досвідчені городники давно зрозуміли її цінність, то ж використовують з користю.

Існує кілька способів застосування бананових шкірок на грядках, вони обов'язково стануть у пригоді на вашій дачі. Про них розповідається на сайті greenpost.

Варіанти використання бананових шкірок на городі:

1. У рідкій формі. Таким чином можна підгодовувати розсаду, у якої висока потреба у вітамінах та мінералах. Цей засіб ідеально підходить й для ослаблених культур.

Приготування: 3 бананових шкірки спочатку потрібно ошпарити окропом, а потім покласти в трилітрову місткість із водою. Чекати 48 годин. Далі концентрат процідити та розбавити звичайною водою (50 на 50). Використовується для поливу.

банани, скріншот з відео
банани, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

2. Порошкове підживлення

Приготування: Для отримання добрива бананову шкірку спочатку потрібно підсушити в духовці. Після цього за допомогою кавомолки перемолоти шкірку. Як підживлення використовувати наступним чином: на кожну культуру - по великій ложці. Підходить й для декоративних рослин.

3. Прикопайте. Цей спосіб максимально простий, адже бананову шкірку можна просто прикопати неподалік рослини. Попередньо шкірку потрібно підсушити та розрізати на невеликі шматочки.

Грядки, zelenasadyba.com.ua
Грядки, zelenasadyba.com.ua

Нагадаємо, чому жовтіє листя полуниці і як цього уникнути: топ-3 несподівані причини

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні