Українцям скоротили ліміти на рахунках в українських банках, на яку суму можна буде розраховувати

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Відтепер українці, які мають гривневий рахунок в українських банках зможуть зняти не більше еквівалента в 50 тис. грн на місяць, раніше ця сума становила 100 тисяч грн. Також скоротилися й тижневі ліміти. Упродовж 7 днів така сума має відповідати 12,65 тис. грн. Як уточнює фінансовий регулятор, така міра тимчасова, проте скільки вона триватиме поки невідомо.

"Банк тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, до 50 тис. грн в еквіваленті (зі 100 тис. грн, як було досі).", - пишеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також громадяни України відтепер будуть менше переказуати із гривневих карток. Сума такого переводу становитиме 30 тис. грн в еквіваленті.

Крім того, українці, які перебувають за кордоном, зі своїх гривневих карток зможуть витратити не більше 100 000 грн в еквіваленті.

Як зазначили в НБУ, такі міри вводяться з метою захисту міжнародних резервів та зменшення можливих спекуляцій та зниження ризиків непродуктивного впливу капіталу.

Нагадаємо, в Україні зросте прожитковий мінімум та пенсії: скільки виплачуватимуть вже з 1 липня.

До слова, в Україні змінилися ціни на популярну літню ягоду: скільки просять за кіло.

Раніше ми писали, як раніше вже не буде: українцям взимку "прикрутять" тепло, що буде з тарифами.