В Україні стрімко падають ціни на популярну літню ягоду. Так, садівники віддають черешню на 25% дешевше, ніж торік. Чому почали знижуватися ціни, розповіли аналітики проекту EastFruit.

На думку аналітиків головна причина зниження вартості ягоди - об'ємна, всупереч очікуванням, пропозиція. В той самий час покупці нерідко незадоволені якістю пропонованої черешні, що робить негативний вплив на ціни.

Скрін, відео You tube черешня
Скрін, відео You tube черешня

Так, в нинішніх реаліях великі садівничі господарства відвантажують черешню за ціною від 25 до 45 гривень за кілограм, що в середньому дешевше на 30%, ніж тижнем раніше.

Крім того, фахівці виділяють і інший фактор зниження цін на черешню - обмежений доступ до ринків для реалізації. Основне виробництво ягоди знаходиться в Запорізькій і Миколаївській областях, які частково окуповані і практично залишилися без можливості відвантажувати свою продукцію в інші регіони.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Черешня, скрін, відео YouTube
Черешня, скрін, відео YouTube

Виходить, що ціни на черешню зараз в середньому на 25% нижче, ніж були в другій половині червня минулого року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати миттєву допомогу в розмірі до 3000 грн: Міністерство соціальної політики назвало категорії осіб та суми виплат.

Також наш портал інформував, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Крім того, наш портал інформував, що ціни на м'ясо досягли історичного максимуму: спеціалісти назвали причини подорожчання.