З 1 липня українцям збільшать прожитковий мінімум, а відповідно разом з ним традиційно зросте розмір мінімальної й максимальної пенсій. Крім того, зміни торкнуться розміру виплат у громадян, які втратили працездатність.

Прожитковий мінімум в Україні збільшиться з 1934 гривень до 2027 гривень. Разом з цим "мінімалку" збільшать на 93 гривні - до 2027 гривень, а розмір максимальної пенсії зросте на 930 гривень і становитиме 20270 гривень. Це передбачено Законом "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

Це не останнє зростання прожиткового мінімуму в Україні - наступне його підвищення планується 1 грудня 2022 року. Мінімальні виплати громадянам зростуть до 2093 гривень.

Мінімалка, фото Знай.ua
Мінімалка, фото Знай.ua

На сьогодні мінімальна зарплата в Україні становить 6 500 гривень. А з 1 жовтня вона зросте до 6700 гривень на місяць. Водночас середня зарплата українців становить 15 258 гривень. Однак є регіони, де українці заробляють більше, в інших же - набагато менше.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Варто додати, що в умовах війни навіть таке зростання виплат не надто рятує ситуацію. Щобільше, в Україні крім цього допомогу з безробіття скоротили до 30 днів. То ж одразу після її завершення, щоб отримувати хоч якісь гроші на прожиття, доведеться знову ж таки виходити на роботу, хоча й кількість вакансій суттєво зменшилася.

Центр Зайнятості скриншот youtube Державна служба зайнятості
Центр Зайнятості скриншот youtube Державна служба зайнятості

Нагадаємо, рашисти замовили шашлик у Херсоні й отримали рахунок автоматною чергою: "Вкладуться у чорні мішки для сміття"

Також ми писали, як українцям отримати необхідні довідки дистанційно: детальна інструкція ПФУ

Нагадаємо, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом