У червні в Україні ціни на м'ясо частково стабілізувалися, проте йдеться лише про свинину та яловичину. Водночас вартість курятини продовжує зростати. Стрибок цін відбувається не лише в Україні, а й по всій Європі.

Як пояснюють фахівці, причиною здорожчання білого м'яса є зменшення експорту з України та спалахами грипу птиці у Північній півкулі, повідомляє biz.today.ua.

Стрімке зростання цін на курятину в Україні вдається стримувати завдяки низьким цінам на зернові, якими годують курей. То ж на сьогодні середня вартість курячого філе у супермаркетах складає 133,27 грн. Найдешевше філе продають в Ашані - за 129,90 грн. Найдорожче у Novus - 144 грн.

Курятина. Фото: скріншот youtube
Курятина. Фото: скріншот youtube

Найдешевшою залишається гомілка. Їх продають в середньому за ціною 66,45 грн/кг. Водночас кілограм курячого стегна в середньому коштує 100,45 грн. У Varus цінник найнижчий - 96,90 грн за кг.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Один з найбільших виробників курятини "Наша ряба" реалізує продукцію у супермаркетах за ціною: 154,60 грн за 1 кг філе, 82,93 грн коштує кілограм гомілки, а стегно - 116,63 грн за кг.

Водночас у світі ситуація наступна. Там ціни на яловичину також зросли через скасування Китаєм заборони на ввезення м’яса з Бразилії. В Україні ж м'ясопереробні комплекси її зараз майже не купують, бо на ринку цього м'яса надлишок.

Фахівці прогнозують, що з цієї причини яловичина в Україні може навіть невдовзі подешевшати. Крім того, свинина також не дорожчає, адже попит на м'ясо і так знизився.

Ціни на курятину у супермаркетах, фото: biz.today.ua
Ціни на курятину у супермаркетах, фото: biz.today.ua

Нагадаємо, письменниця Тамара Горіха Зерня показала, як Польща змогла навіки відірватися від росії: "Постійне крапання на мозок"

Як повідомляв "Знай.ua", українці взяли прямий курс до перемоги над осатанілими військами росії: "Закопувати у два ряди й трамбувати"

Також "Знай.ua" писав, "Війни та миру" більше не буде: шкільну програму хочуть "порізати", що більше не будуть вивчати учні