Ягоди та фрукти в Україні цього літа стрімко зросли в ціні. А малина, лохина і диня ще більше - побили цінові рекорди.

За ці ягідки українці віддають зараз удвічі, а десь навіть утричі більше, ніж торік. Які ж ціни на ягоди зараз? Журналісти ранкового шоу "Сніданок з 1+1" проінспектували столичні ринки та супермаркети та з'ясували, де дешевше купувати ягоди.

Ягоди на ринку, фото з вільних джерел
Ягоди на ринку, фото з вільних джерел

Українці зізнаються журналістам, що купують ягід вдвічі менше, ніж торік через високі ціни. Більше того, намагаються переходити на щось своє з городу, а на ринок ходять за такими ягодами, як лохина.

Лохина на столичному ринку зараз від 140 до 160 гривень за кілограм, вишня в середньому по 40, черешня - 75-90, а ожина по 80-85, смородина по 70 гривень.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Продавці кажуть, що це вже трохи знижені ціни, але вони все одно вищі, ніж торік.

"Знаєте чому? Тому що посуха... Плюс війна, Херсон закрили для нас. На чорницю теж вплинуло, тому що там замінували все і менше поставок" , - ділиться продавчиня.

чорниця
чорниця

У супермаркетах ціни ще вищі. Наприклад, за 250 грам полуниці – майже 60 гривень. Смородина по 13,90 за 100 грам, а лохина за 100 грам по 20 гривень.

На ціни впливає також зростання вартості бензину. І хоча ціни продовжуватимуть знижуватись, але економісти стверджують, що вони будуть вищими, ніж в аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, що баклажани і капуста дорожчають, а картопля подешевшала: яка ціна на овочі в розпал сезону.

Раніше ми повідомляли, як змінилася вартість пального за останній тиждень: на АЗС встановили нові ціни.