Інколи городники помічають, що шкірка на помідорах тріскається й не завжди розуміють, у чому причина такої ситуації.

Виявляється, причин, через які помідори можуть тріскати, є багато. Зокрема, це зміна вологості ґрунту, перегодовування томатів концентрованими розчинами добрив, часте видалення листя або нестача елементів живлення.

У будь-якому разі, необхідно вжити заходів, щоб зірвані плоди томатів зберігалися якомога довше. І такий спосіб існує! Варто мати на увазі, що через порушення цілісності поверхні крізь тріщини всередину проникають різні бактерії та грибки.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Томати, які потріскали, дуже швидко починають пліснявіти і стають непридатними в їжу. Таким чином можна втратити значну частину врожаю, що неабияк засмутить кожного городника.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

То ж щоб всі зусилля, витрачені на вирощування цього овочу, не пропали марно, слід вдатися до невеличкої хитрості.

То ж щоб врятувати помідори, які потріскалися, потрібно використати звичайну сіль. Достатньо трохи посипати нею тріщину томата, і вона "законсервує" ушкодження. Ця проста дія врятує помідори з дефектом від передчасного псування.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Нагадаємо, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні

Як повідомляв "Знай.ua", як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю

Також "Знай.ua" писав, як прогнати жука короїда зі свого саду: найефективніші народні способи позбутися шкідника