Тиждень з 20 по 26 червня сприятливий для садових і городніх робіт. Проте, як зауважують городники, є дні, коли краще не займатися прищіпкою, проріджуванням і рясним поливом - адже у цьому разі можна нашкодити рослинам.

Місячний посівний календар дачника на тиждень:

20 червня - можна зайнятися активними роботами в саду і городі. Наприклад, обрізанням дерев, щепленнями, прикореневою підгодівлею. Можна також провести посів і посадку коренеплодів, цибулинних, бобових, картоплі. Не рекомендується: прищипування, пікірування, а також рясний полив.

21 червня - бажано не проводити активних дій в саду і городі. Якщо поливати, то не рясно. Можна також зайнятися знищенням бур'янів і різних шкідників, а також органічною прикореневою підгодівлею. Не рекомендується: прищипування і пікірування.

Шкідники на грядках, фото: presa.com.ua
Шкідники на грядках, фото: presa.com.ua

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

22 червня - робота з надземною частиною рослин. Наприклад, проріджування сходів, прополювання, обприскуванням культур від шкідників і добривом ґрунту. В саду - обрізання дерев, щеплення й перещеплення. А також - викопування квіткових цибулин, обрізання вусів полуниці. Не рекомендований - рясний полив.

23 червня - роботи в саду і городі, але краще працювати з наземною частиною рослин. Можна зайнятися посадкою і посівом рослин, а також підгодівлею і внесенням добрив. Не рекомендується - пікіровка і прищипування.

Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua
Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua

24 червня - підходить для пасивних дій в саду і городі. Наприклад, прополювання, оранка і розпушування землі, органічна підгодівля й обприскування від шкідників і хвороб. Можна зайнятися наведенням ладу у саду. Водночас від прищипування, пікіровок, роботи з корінням рослини краще відмовитися.

25 червня - пасивний день, тому в саду і на городі не рекомендується займатися будь-якими активними діями. Не рекомендований навіть рясний полив рослин.

26 червня - сприятливий день для робіт в саду і городі. Можна зайнятися посівом і посадкою рослин, у яких їстівною є підземна частина (коренеплоди, цибулинні, бобові, картопля). Можна прополювати бур'яни і обприскувати рослини від хвороб й шкідників. В саду - обрізання, щеплення й перещеплення. Не рекомендується - прищипування й пікірування коренів.

Грядки часнику, кадр з відео
Грядки часнику, кадр з відео

Нагадаємо, сезон черешні в Україні: аналітики пояснили, чи чекати дефіциту улюбленої ягоди

Також ми писали, місячний посівний календар на червень 2022: найвдаліші дати для висаджування культур

Нагадаємо, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом