Коли дозрівають плоди буряків, заради отримання хорошого урожаю, досвідчені городники вносять одну особливу підгодівлю - завдяки якій буряк виростає великим і солодким.

Це особливе добриво покращує смак буряків, підвищує вміст цукру у ньому, збільшує кількість вітаміну C. Крім того, такі плоди загалом зберігаються довше. Про це йдеться у статті на сайті Prostoway.

Готується цей засіб дуже просто. Спершу 10 г борної кислоти розчиняють у склянці гарячої води, а потім виливають цю суміш у місткість з 10 л води.

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Після цього поживну рідину ретельно перемішують. Й далі використовують цей розчин для обприскування або поливу. Існує ще й інший ефективний спосіб, який використовують досвідчені городники.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Для цього буряки поливають сольовим розчином - після такої обробки буряк стає солодшим і смачнішим. Але тут важливо дотримуватися термінів. Отож, перший полив соляним розчином проводять, коли виростає перше листя. Вдруге ж поливають, коли починають з’являтися плоди.

Щоб приготувати цей засіб, потрібно розвести 1 ст. л. солі у відрі води. Цього об’єму повинно вистачити на 1 кв. м.

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що садити і які роботи виконувати наприкінці червня: місячний посівний календар дачника

Також ми писали, як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю

Нагадаємо, вирощування кабачків на власному городі: не пропустіть один дуже важливий етап наприкінці червня