Через нестачу бензину на АЗС стали робити "бодягу" бензину

Про це повідомляє видання УНН з посиланням на експерта.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Як відомо, під час війни постраждали нафтопереробні потужності Україні внаслідок чого виникла криза на ринку палива. Попри те, що європейські країни допомагають долати нестачу палива, на АЗС все одно є черги.

А тим часом кмітливі підприємці вирішили долати паливну кризу іншим шляхом, додаючи в бензин значну кількість домішок, які "вбивають" мотор автівки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За інформацією начальника Головного управління Держгоспслужби міста Києва Олега Рубана за результатами перевірок на АЗС було накладено штрафів на загальну суму вище 1,5 млн грн.

Ситуація ускладнюється тим, що під час війни накладено мораторій на перевірки, тому перевірки якості пального значно ускладнюються. Зараз Держспоживслужба просить владу поновити перевірки якості палива, адже є значна кількість випадків його розведення.

"Щодо якості пального та метрологічної повірки кількості залитого пального – зараз це справді проблематика. На жаль, Кабінетом Міністрів у зв'язку з військовим становищем накладено мораторій на певні перевірки. У зв'язку з цим деякі АЗС здійснюють шахрайські дії. Вже надіслано інформацію Кабміну про відновлення контролю над метрологічним наглядом, а це кількість пального, а також перевірок якості. Тому що через 2-3 місяці на автомобілях ми не зможемо їздити, якщо використовуватимемо те пальне, яке сьогодні фактично розводять із невідомою речовиною", – повідомив Рубан.

Нагадаємо, ціни на пальне: у Мінекономіки розкрили нову схему спекулянтів.

До слова, у Мінекономіки чесно розповіли, що відбувається на ринку пального в Україні: чи чекати дефіциту й надалі.

Раніше ми писали, що мало не здасться: в Україні штрафують АЗС на мільйони.