В України масово перевіряють ша штрафують АЗС

Про це повідомляє видання enkorr.ua

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

У середині травня по всій країні стартували масові повірки автозаправок. За її результатами 73% АЗС працювали з порушеннями.

"За результатами цінових спостережень, наданих головними управліннями (ГУ), порушення суб’єктами господарювання вимог постанови Кабінету міністрів України від 09.12.2020 № 1236 спостерігається майже у всіх областях України, зокрема у Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Херсонській і Черкаській", - повідомив заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Лордкіпанідзе.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

А також, як повідомили Держспоживслужбі, у місті Києві з початку травня було проведено 107 перевірок. Понад 30 автозаправок оштрафували на загальну суму понад 1,4 мільйона гривень за порушення у формуванні ціни на пальне. На 20 столичних АЗС порушень не виявлено.

"По 33 перевіркам було встановлено, що суб’єктами господарювання було отримано необґрунтовано одержану виручку на загальну суму в розмірі 707015 грн, за що передбачено адміністративно-господарські санкції згідно пункту 1 частини 1 статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення» у розмірі 100% необґрунтовано одержаної виручки (загальна сума необґрунтовано одержаної виручки та штрафу складає 1414029 грн.).", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні можуть з'явитися державні АЗС: має вирішити паливну кризу.

До слова, майже на 15 гривень за кожен літр: українські АЗС підняли ціни на бензин і дизель.

Раніше ми писали, що "Зробити вдома А-95, рецепти на щодень": українці навчилися сміятися з паливної кризи