У червні, коли практично всі городи вже засіяно, а розсаду висаджено, настає час для інших не менш важливих робіт. Пропускати ці етапи не варто, адже від них залежить майбутній урожай.

Оскільки у червні ночі значно тепліші, тому зовсім не пізно посіяти нову порцію огірків, кабачків та патисонів, гарбузів і кавунів. Ці культури швидко наздоженуть у рості травневих родичів, розповідається у статті на сайті zaxid.net.

У відкритий ґрунт можна висіяти скоростиглі сорти цвітної й качанної капусти, кольрабі, ріпи, дайкона. Чудово зійдуть й багаторічні культури, наприклад, шпинат, щавель, цибуля-шніт. Також посійте кріп, кінзу, базилік.

Грядки, кадр з відео
Грядки, кадр з відео

Якщо ви вже висадили розсаду, то у червні залишається підгортати її для появи додаткових корінців, поливати й боротися зі шкідниками та хворобами.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Наприкінці червня варто провести профілактичне обприскування томатів від фітофтори, особливо, якщо червень виявиться дощовим. Також обприскайте картоплю від колорадського жука, а капусту від хрестоцвітої блішки.

Також з приходом першого літнього місяця пасинкуйте томати, періодично підгодовуйте всі городні культури азотним добривом з розрахунку 30 г сухої речовини на відро води, прищипуйте лози огірків, гарбузів і кавунів, підгортайте картоплю. Не забувайте про ретельне видалення бур'яну.

Грядки, скріншот: YouTube
Грядки, скріншот: YouTube

Також корисним буде розпушування міжряддя посадок, мульчування землі скошеною травою або компостом. Регулярно поливайте город, щоб земля не пересихала.

Крім того, майте на увазі, що зовсім скоро високі сорти помідорів будуть потребувати підтримки. О ж саме час зайнятися їх облаштуванням. Якщо ви вирощуєте огірки на сітці, не пропустіть час для її натяжки.

Приділіть увагу також й полуниці. Пам'ятайте, чим більше "вусів" – тим менше врожай. Тому залишайте лише потрібну вам кількість вусів, решту ж повністю видаляйте та насолоджуйтеся ягодами. Під ягоди влаштуйте підстилку та замульчуйте ділянку.

Обрізка полуниці, скріншот із відео
Обрізка полуниці, скріншот із відео

Нагадаємо, місячний посівний календар на червень 2022: найвдаліші дати для висаджування культур

Також ми писали, які овочі та зелень можна сіяти у відкритий ґрунт у травні: обов'язкові правила для хорошого врожаю

Нагадаємо, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом