В Україні мають намір повернути податки і мита за розмитнення авто. Відповідний законопроєкт № 7418 підтримав Податковий комітет Верховної Ради. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму telegram-каналі.

У пояснювальній записці до законопроєкту вказується, що він зокрема передбачає повернення мита і ПДВ на імпортні товари. Відзначається, що цей крок необхідний для наповнення державного бюджету і ліквідації надмірної конкурентної переваги в порівнянні з виробленою всередині країни продукцією.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

"Щодо імпортних товарів повертається мито і ПДВ. Про що просив бізнес. До нього ж прив'язане скасування критичного імпорту", - повідомив нардеп.

Пільгове розмитнення автомобілів припиняється вже з 1 липня, однак це не торкнеться машин, які ввозять в Україну для потреб армії. Разом з тим в уряді працюють над новим законом, який дозволить спростити розмитнення автомобілів і робити це через додаток "дія".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Скрін telegram
Скрін telegram

Ярослав Железняк підкреслив, що поки законопроєкт схвалений комітетом, але останнє слово за Верховною Радою

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати миттєву допомогу в розмірі до 3000 грн: Міністерство соціальної політики назвало категорії осіб і суми виплат.

Також наш портал інформував, у Пенсійному фонді України повідомили про зміну порядку обчислення стажу окремої категорії осіб: які документи треба надати.

Крім того, наш портал повідомляв, чи отримуватимуть виплати особи, які не змогли підтвердити групу інвалідності: у МОЗ вже прийняли рішення.