Україна зараз зіткнулася зі стрибком цін на деякі товар, що продиктовано війною. Однак, і раніше велика частина українців не могла дозволити собі жити на широку ногу.

Після роботи кожен поспішає зайти в магазин, щоб купити їжі, але чи кожен знає, як можуть обманювати супермаркети? Ми зібрали для вас топ хитрощів, якими користуються супермаркети, щоб роздобути ваші кровні гроші. Фахівці дали кілька порад, як не витрачати гроші і на що обов'язково потрібно звертати увагу.

Супермаркет. Фото: YouTube
Супермаркет. Фото: YouTube

Обваження

Один з головних способів обману довірливих покупців, звичайно, обваження.

Киянин Андрій Коваленко розповів історію, як він в одній відомій мережі купував сирокопчену ковбасу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Я не люблю стояти в чергах і зазвичай беру вже упаковану в плівку ковбасу з цінником. Але тут треба було її нарізати, тому що брав в офіс, ми там відзначали свято. Вибрав половину палиці, вже упакована, на ціннику написано 350 грам і Ціна 72 грн 45 коп.йду до продавця і прошу нарізати. Жінка чинила опір, мовляв, у них не прийнято нарізати вже упаковану ковбасу. Але потім погодилася",- зазначив Коваленко.

І тільки на касі чоловік звернув увагу, що ціна на ковбасу вже в нарізаному вигляді раптом стала меншою.

"Там різниця була невелика, десь 4-5 грн. Але сам факт! Виходить, вони нас обвішують, додають вагу в упаковки", - обурюється покупець.

Фахівці підтверджують, що дійсно, в магазинах іноді вага товару рахується разом з тарою. А якщо товар дорогий, то різниця може бути досить суттєвою.

Лід за ціною риби

Крім того, в супермаркетах часто "обтяжують" м'ясо і рибу водою. Нормою вважається шар льоду 5-6%. Хоча варто пам'ятати, що при розморожуванні продукту продукт може втратити у вазі близько 20%. Тому, купуючи заморожені продукти ви насправді нічого не економите, тому краще взяти, хоч і дорогу, але свіжу рибу.

Супермаркет, фото Знай
Супермаркет, фото Знай

Акція

Улюблене заняття менеджерів супермаркетів обманювати з акціями. Навіть якщо товар лежить на спеціальній полиці з товарами зі знижками, це ще не означає, що акція на нього не закінчилася.

Перевіряйте чек

Після розрахунку краще на хвилину затриматися біля каси і переглянути чек. Часто буває, що Ви купили один товар, а в чеку вибили інший, до того ж з більшою ціною.

Супермаркет. Фото: Знай. ua
Супермаркет. Фото: Знай. ua

Нагадаємо, чи здеруть за комуналку останнє: у Кабміні вирішили подальшу долю тарифів на опалення.
Раніше ми повідомляли, що в окупованому Криму "підприємці" почали торгувати тінню на пляжах: "200 рублів за метр".