Війна, яку розпочаларосія, дуже змістила дачний сезон для всіх українців. Але, так як йде підвищення цін, багато жителів нашої країни вирішили не упускати момент і запастися свіжими овочами, які вони планують вирощувати на своєму власному городі.

Одними з найважливіших овочів на столі для українців завжди були огірки. Про їх вирощування ми і відкриємо вам невеликі, але ефективні секрети.

Огірок любить воду, тому поливати його потрібно часто, хоча цей овоч може вести себе недобре, пише Telegram-канал "Щоденник дачника".

Огірки, скріншот з відео
Огірки, скріншот з відео

Як поливати огірки

До початку цвітіння огірки можна поливати не частіше разу на тиждень (якщо пройшов дощ, можна не поливати зовсім). Це потрібно, щоб рослини розвивали сильну кореневу систему.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Після появи квітів поливати треба кожні 3-4 дні, а то і щодня (якщо на вулиці жарко). Огірки дуже люблять полив дощуванням - їх листя активно випаровує вологу - але якщо ви виявили на листках плями, що вказують на хворобу, дощування потрібно виключити і поливати тільки в борозенки, прокладені уздовж рядка рослин.

Вирощування огірків, кадр з відео
Вирощування огірків, кадр з відео

У теплу погоду поливати слід у другій половині дня, але до 17.00, а якщо ночі холодні, рекомендується ранковий полив. Грунт під огірками після поливу повинен бути вологим на глибину не менше 40 см. під дорослі рослини для цього доведеться вилити приблизно 20-30 л води на 1 кв. м.

Що робити, щоб листя не жовтіли

  • Після появи сходів у фазі 3-4 листочків огірки потрібно обробити таким складом:
    у відро води додайте 30 крапель йоду, 20 г господарського мила і 1 літр молока. Обприскуйте такою сумішшю приблизно раз в 10 днів.
  • З вечора замочіть шматок хліба у відрі води, вранці розімніть хліб, додайте маленький пляшечку йоду і побризкайте огірки, 1 л.рідини на відро води (що залишилося зберігайте в пляшках в підвалі). Цим розчином огірки можна обробляти раз в два тижні і до осені.

Вирощування огірків, скріншот
Вирощування огірків, скріншот

Нагадаємо про хитрість для вирощування здорової і великої капусти: потрібна тільки одна картоплина.

Раніше ми повідомляли про обов'язкові роботи на городі в червні - не пізно і влітку.

Також стало відомо народні засоби для обробки картоплі перед підгортанням: шкідники забудуть дорогу на ваш город.