Після багатьох неприємних новин про подорожчання низки необхідних продуктів, українцям повідомили про можливе здешевшання популярної крупи - гречка вже скоро може впасти у ціні.

Проте спершу, українцям варто очікувати на невелике подорожчання гречки та ще низки продуктів. Проте восени можемо чекати невелике здешевшання. Про це розповів почесний президент Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич, повідомляє 24 канал.

За його словами, що гречка може подорожчати максимум на 20%. Водночас ціни на життєво необхідні продукти в Україні повинні стабілізуватись від осені до початку наступного року.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

"На жаль, ніхто не зможе дати вам прогноз стосовно ціни на гречку, але орієнтиром на цю ціну буде ситуація в вересні. А вже у вересні ціна буде нижчою, орієнтовно на 10-20%", – запевнив Томич. Іван Томич

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У вересні-жовтні починаються жнива, відповідно гречку збиратимуть майже постійно, тому буде трохи легше. Такий прогноз робить Іван Томич.

Водночас директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий пояснив, що 50% гречки надходило з російського ринку. Наразі Україна використовує свої запаси, які є дуже обмеженими. Тож подорожчання цього продукту вже найближчим часом очікують аж до 100 гривень.

Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа
Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа

Нагадаємо, Соціальне житло: все, що потрібно знати вимушеним переселенцям

Також ми писали, вирішальний момент у війні росії проти України настане вже скоро: названо конкретні терміни

Нагадаємо, Туроператор TUI скасував відпустки своїх клієнтів, люди прочекали в аеропорту 8 годин: "Довелося дзвонити в поліцію"