Українці, житло яких було зруйновано в результаті збройної агресії росії, можуть подати заявку на отримання компенсації. Як це зробити, розповіли в Координаційному центрі БПД.

Згідно із законодавством України право на отримання компенсації мають: власники пошкодженого або зруйнованого житла; інвестори, які отримали право на будівельні роботи, але будівлю в експлуатацію не ввели; члени житлово-будівельних кооперативів, які викупили квартиру або інше приміщення кооперативу, але не оформили право власності на нього; спадкоємці всіх перерахованих категорій.

Зруйнований будинок. Фото: Youtube
Зруйнований будинок. Фото: Youtube

Для подачі заявки на отримання компенсації потрібно звернутися до органів місцевого самоврядування або ВЦА, а також ЦНАП за місцем знаходження житла. Також зробити це можна дистанційно через додаток "Дія". Для цього потрібно перейти в меню "Послуги" і вибрати пункт "Пошкоджене майно". Після заповнення відповідної форми заявка буде зареєстрована.

Руйнування, фото: скріншот з відео
Руйнування, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Для подачі заявки через ЦНАП попередньо потрібно підготувати пакет документів: заяву про проведення обстеження житла та виплату грошової компенсації; копію документа, що посвідчує особу; копію ІПН; нотаріально завірені копії документів, що підтверджують право власності у потерпілого на житло на момент подачі заяви.

Раніше Знай повідомляв, майже 9 мільйонів українців можуть залишитися без газу: у Нафтогазі розповіли що робити.

Також наш портал інформував, українці сказали своє слово щодо володіння зброєю: чи здивували дані Мінцифри.

Крім того, ми писали, Володимир Зеленський звернувся до українців із загону "диванних військ": вказують, як потрібно воювати.