В Україну стали менше поступати перекази з-за кордону

Таку інформацію оприлюднила пресслужба Нацбанку.

Як повідомили в НБУ за перші чотири місяці 2022 року в Україну через закордонні переводи поступило 4,07 млрд грн, що на 10% менше, ніж за той же період 2021 року.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Через введення воєнного стану та виїзд українців за кордон іноземні грошові перекази в Україну скоротилися. Крім того, багато заробітчан повернулися до дому, щоб захищати Батьківщину.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Так, за попередніми даними за січень-квітень 2022 року в Україну було перераховано 4,07 млрд доларів, з яких 2,8 млрд доларів – у якості чистої оплати праці (тобто оплата, за винятком витрат мігрантів у країні перебування).

Приватні перекази становили 1,2 млрд доларів, причому з них 533 млрд доларів – перекази робітників, що працюють за кордоном понад рік.

Крім того, скоротилися витрати мігрантів у країні перебування дещо скоротилися – з 1,07 млрд грн до 1,05 млрд грн, якщо порівняти перші чотири місяці 2021 та 2022 року.

Отже, за перші чотири місяці перекази заробітчан в Україну скоротилися на 0,5 млрд доларів, або на 10%.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію та водопостачання для населення з 1 червня: українцям повідомили, чи чекати змін.

До слова, мобільний оператор Київстар під час воєнного стану продовжив дію дуже потрібної безплатної послуги.

Раніше ми писали, що у Києві відбувся благодійний турнір з футболу та зірковий матч за участі ветеранів "Динамо"