Українцям повідомили приємну новину - виробники білокачанної капусти вперше за місяць знизили відпускні ціни на продукцію. Отже, на сьогодні фермери відвантажують капусту нового врожаю по 25-35 грн/кг, що в середньому на 32% дешевше, ніж в кінці минулого тижня.

Водночас в українських супермаркетах вартість капусти варіюється в діапазоні 56-66 грн, повідомляє EastFruit. З початку травня ціна на ранню капусту на ринку росла. Тоді пропозиція капусти суперранніх сортів скорочувалася, а масова поставка продукції більш пізніх сортів ще не почалася.

Проте зараз, як пояснюють фахівці, пропозиція на ринку стрімко зростає, що, попри досить високий попит, змушує фермерів знижувати відпускні ціни в даному сегменті.

Капуста, фото: скріншот з відео
Капуста, фото: скріншот з відео

Зазначається, що передусім фермери змушені активно знижувати вартість на капусту нового врожаю через надлишкову пропозицію на ринку. Крім того, зниження ціни відбулося через досить обмежений термін продажу капусти нового врожаю.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Фахівці прогнозують, що в супермаркетах знайти капусту за ціною менш як 56 грн/кг буде складно. Вже зараз, наприклад, в "Ашані" кіло обійдеться в 65,90 грн, в АТБ трохи дешевше – 59,95 грн (до акції вартість становила 65,95 грн/кг).

Ціни на молоду капусту були набагато нижчі в кінці квітня, а потім вартість злетіла майже вдвічі. Зараз же ціни знову почали падати, оскільки довантажилися пізні сорти. Загалом згідно з прогнозами фахівців у цій галузі в Україні у 2022 році очікується зростання цін на овочі на 10-15%.