Європейський союз (ЄС) спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) розробили 5 основних правил для переселенців, дотримання яких дозволить не потрапити до рук шахраїв та торгівців людьми.

Про це йдеться у новій публікації "Пенсійного кур'єра" в соцмережі Фейсбук.

"З будь-яких питань переселенці також можуть звернутися на «гарячу лінію» з консультування мігрантів: 527 (з 8.00 до 20.00 безкоштовно з мобільного).", - повідомляють там. Пенсійний курєр

Скрін, відео YouTube документ
Скрін, відео YouTube документ

5 основних правил для переселенців:

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще
  1. Документи. Надавайте документи лише офіційним особам. Заздалегідь зробіть та збережіть копії найважливіших документів, у тому числі онлайн.
  2. Транспорт. Дізнайтесь, куди їдете, та повідомте про поїздку близьких. Не сідайте в авто до незнайомих чи підозрілих людей. Вишліть рідним чи друзям номер авто, яким пересуваєтеся.
  3. Допомога. Приймайте допомогу лише від людей та організацій, що заслуговують на довіру.
  4. Спілкування. Не віддавайте нікому мобільний. Будьте обачними та обережними при спілкуванні з незнайомцями.
  5. Зв'язок. Завжди будьте на зв'язку з рідними та друзями. Домовтеся про кодове слово або фразу, які повідомлять, що ви в безпеці.

Скріншот: facebook.com/gazetaPK
Скріншот: facebook.com/gazetaPK

Нагадаємо, Соціальне житло: все, що потрібно знати вимушеним переселенцям

Також ми писали, вирішальний момент у війні росії проти України настане вже скоро: названо конкретні терміни

Нагадаємо, Туроператор TUI скасував відпустки своїх клієнтів, люди прочекали в аеропорту 8 годин: "Довелося дзвонити в поліцію"