У Міністерстві соціальної політики повідомили, що до кінця 2022 року в Україні ще тричі підвищуватимуть пенсійні виплати. Чиновники очікують, що в кінці року середня пенсія складе 4,5 тисячі гривень.

Відповідні підвищення пенсійних виплат очікують у липні, жовтні та грудні. Зокрема, у липні зросте розмір пенсійних виплат, прив'язаних до прожиткового мінімуму. Мінімальна пенсія в липні зросте до 2 027 грн, максимальна – до 20 270 грн.

У жовтні будуть зроблені наступні перерахунки пенсій:

  • Мінімальна пенсія для українців віком від 70 років за наявності повного стажу (35 років — для чоловіків, 30 років — для жінок) становитиме 3 000 грн.
  • Мінімальна пенсія за віком для пенсіонерів від 65 років при наявності у них достатнього стажу (30 років — для жінок і 35 років — для чоловіків) складе 2 680 грн.
  • Для пенсіонерів віком від 70 до 75 років, а це 1,7 млн українців, буде встановлена щомісячна доплата до пенсії у розмірі 300 грн.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Додається, що у грудні 2022 року пенсійні надбавки збільшаться через підвищення прожиткового мінімуму. Відповідно, мінімальна пенсія зросте до 2 093 грн, максимальна — до 20 930 грн.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Водночас для пенсіонерів у віці 60-70 років, які не працюють, при наявності достатнього стажу (30 років – для жінок і 35 років – для чоловіків) мінімальна пенсія становитиме 2 500 грн

Ощадбанк. Фото: скрін youtube
Ощадбанк. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, гречка може подешевшати після зростання ціни до 100 грн: експерт пояснив, коли це станеться

Також ми писали, як переселенцям не потрапити до рук шахраїв: українцям назвали 5 основних правил безпеки

Нагадаємо, шахраї наживаються на війні в Україні: люди почали отримувати підозрілі повідомлення