Через нестачу чоловічих рук у Польщі підприємства почали підлаштовувати робочі місця під жінок, які переїхали туди через війну в Україні.

Таким чином роботодавці намагаються закрити вакансії для чоловіків, а також дати можливість українським біженкам працевлаштуватися в Польщі. Про це повідомляють в аналітичному центрі агенції з працевлаштування Gremi Personal

Логістична галузь, яка однією з перших адаптувалася до ситуації, зараз пропонує жінкам роботу укладальниць товарів на складах. Для цього там зменшують вагу посилок. Збільшився також попит на операторів автонавантажувача - для цього для українських жінок відкривають спеціальні школи.

Робота у Польщі
Робота у Польщі

"Для жінок - це можливість влаштуватися на роботу із зарплатою на 40% вище, ніж для некваліфікованих робітників. Для польських роботодавців - це можливість знайти працівників на ті вакансії, які вони зараз не можуть заповнити через дефіцит чоловіків", – стверджує Директор департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда. Анна Джоболда

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На деяких підприємствах харчової промисловості (м’ясокомбінати та рибзаводи) створено спеціальний графік для жінок з України, щоби вони могли працювати позмінно і мати час на догляд за дітьми.

Робота у Польщі, фото з youtube
Робота у Польщі, фото з youtube

Фахівці прогнозують зростання вакансій для жінок вже і найближчі тижні. За минулий тиждень їх стало на 10-15 % більше. Без знання мови і досвіду українські жінки в Польщі отримують біля 3400- 3600 злотих на місяць (23,5 - 25 тис. грн).

У Міністерстві сім’ї та соціальної політики Польщі повідомили, що у країні вже знайшли роботу майже 180 тисяч громадян України. З них майже 75% - це жінки.

Робота у Польщі
Робота у Польщі

Нагадаємо, гречка може подешевшати після зростання ціни до 100 грн: експерт пояснив, коли це станеться

Також ми писали, як переселенцям не потрапити до рук шахраїв: українцям назвали 5 основних правил безпеки

Нагадаємо, шахраї наживаються на війні в Україні: люди почали отримувати підозрілі повідомлення