Стало відомо як працюватимуть банки в Україні на Трійцю у період дії воєнного стану

Про це повідомила пресслужба НБУ.

НБУ. Фото: скрин відео

Державний регулятор звернув увагу громадян на те, що під час дії воєнного стану в Україні вихідний день не переноситься на наступний після святкового, якщо той припадає на суботу чи неділю. Відповідна інформація міститься в Законі України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”.

А свято Трійця у 2022 році припадає на 12 червня, неділю - вихідний день. Отже, згідно з чинним законодавством, наступний день понеділок, 13 червня 2022 року є робочим днем. А це означає, що всі банківські установи, відділення та філії працюватимуть.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Міжбанківські перекази через систему СЕП здійснюватимуться з 11 до 13 червня 2022 року включно датою банківського дня 13 червня 2022 року", - говориться в повідомленні НБУ.

Також у Нацбанку зауважили, що попри воєнний стан, система електронних платежів (СЕП) працює без перебоїв, у звичайному режимі, як і в мирний час. Крім того, в Україні до цієї системи підключені всі банки, що дозволяє здійснювати платежі клієнтів майже цілодобово та без вихідних.

Нагадаємо, клієнтів ПриватБанку атакують шахраї: списують з рахунків всі гроші. Про що варто пам'ятати.

До слова, ПриватБанк повідомив про важливі зміни з 1 червня: про що варто пам'ятати клієнтам. Як не витратити зайві кошти з картки.

Раніше ми писали, що ПриватБанк без пояснень заблокував карту клієнта, позбавивши його зарплати: "Залишили без засобів до існування".