З 1 червня 2022 року в Україні набуде чинності низка законодавчих ініціатив, які торкнуться більшості українських громадян. Українцям повідомили, що зміниться вже зовсім скоро.

Передусім варто готуватися до здорожчання опалення. Адже від 1 червня 2022 року компанія "Нафтогаз Трейдинг" планує підвищити ціни на газ. Ціна виросте в понад 3 рази - 29,392 тис. грн/тис. куб. м (з ПДВ). Пояснюється, що це підвищення стосується виключно підприємств теплової комунальної енергетики й на тарифи для населення не повинно вплинути. Про це йдеться у статті на сайті uanews.co.ua.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Які ціни будуть встановлені, згідно з документом:

  • від 1 червня 2022 року до 31 травня 2023 року (з фіксованим обсягом) - 24 356,38 грн без ПДВ за 1 тис. куб. м, однак з урахуванням послуги на транспортування та коефіцієнта, який застосовують при замовленні потужності на добу вперед, вартість складе 29 391,55 грн/тис. куб. м з ПДВ;
  • червень 2022 року (без фіксованого обсягу) - 24 434,67 грн без ПДВ за тис. куб. м, а з урахуванням послуги на транспортування та коефіцієнта, який застосовують при замовленні потужності на добу вперед, вона складе 29 485,5 грн/тис. куб. м з ПДВ; від 1 червня 2022 року до 21 грудня 2022 року (з фіксованим обсягом) - 13 658,42 грн без ПДВ за тис. куб. м, а якщо враховувати послугу на транспортування та коефіцієнт, який застосовують при замовленні потужності на добу вперед, тоді вартість буде 16 554 грн/тис. куб. м з ПДВ. Тарифи на комуналку (електроенергія і вода).

Гaзові мережі. Фото: YouTube
Гaзові мережі. Фото: YouTube

Нагадаємо, гречка може подешевшати після зростання ціни до 100 грн: експерт пояснив, коли це станеться

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також ми писали, як переселенцям не потрапити до рук шахраїв: українцям назвали 5 основних правил безпеки

Нагадаємо, шахраї наживаються на війні в Україні: люди почали отримувати підозрілі повідомлення