На український ринок нарешті надійшли перші партії черешні ранніх сортів із південних та західних регіонів країни. Продаж розпочався в той же період, що й торік.

Про ціни на черешню повідомляють аналітики проекту EastFruit із посиланням на виробників Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Закарпатської областей.

Зараз реалізація ведеться виключно дрібним гуртом на півдні по 60-65 грн/кг ($2,05-2,22/кг) і на заході по 70-80 грн/кг ($2,39-2,73/кг). Такі ціни обґрунтовують окупацією південних областей країни. Наприклад, виробники Херсонської області практично не мають змоги постачати свою продукцію до інших регіонів України.

Черешня, скріншот із відео
Черешня, скріншот із відео

Водночас садівники Запорізької та Миколаївської області частково можуть відвантажувати черешню до центральної частини країни. Тому сьогодні основним постачальником є Закарпатська область, де ціни на ранні фрукти та ягоди завжди були трохи вищими.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Фахівці зазначають, що у сьогоднішніх реаліях постачати черешню на експорт зможуть дозволити лише поодинокі господарства. з цієї причини тому зараз основним ринком збуту залишається внутрішній. Водночас умовах війни та значного відтоку населення садівникам складно оцінити попит на черешню та спрогнозувати ціни.

Черешня, скріншот з відео
Черешня, скріншот з відео

Нагадаємо, місячний посівний календар на червень 2022: найвдаліші дати для висаджування культур

Також ми писали, які овочі та зелень можна сіяти у відкритий ґрунт у травні: обов'язкові правила для хорошого врожаю

Нагадаємо, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом