З 24 лютого, відколи почалося широкомасштабне вторгнення росії в Україну, кілька мільйонів людей змушені були покинути свої домівки, рідні міста та села, а дехто - й Батьківщину.

Великій кількості людей вже немає куди повертатися. І саме для них в Івано-Франківській області планують побудувати житло для вимушено переселених українців з інших регіонів.

Деталі розповів міский голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у новому відео на особистій сторінці в соцмережі Фейсбук. За його словами під будівництво виділили 10 гектарів землі.

Руслан Марцінків, фото: Facebook
Руслан Марцінків, фото: Facebook

Руслан Марцінків повідомив, що проєкт соціального житла планується реалізувати з міжнародними партнерами. За попередньою інформацією планують побудувати мікрорайон з п'ятиповерхових будинків на 2500 квартир.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він додав, що більшість переселенців повернуться додому у свої міста. Але є певна група людей, яким нікуди повертатися. Тому актуальним є питання їхнього розселення в довгостроковому періоді, а також забезпечення роботою або навчанням.

Переселенці, фото з focus.ua
Переселенці, фото з focus.ua

Раніше Знай писав, клієнтам "Волі" радять готуватися - скоро все зміниться: "У цей тяжкий момент". Датагруп-Volia підключила до інтернету вже понад 100 бомбосховищ у Києві й повідомила своїм клієнтам важливу новину

Також ми писали, письменниця Оксана Забужко вирішила квартирне питання "понаєхавшого" Михайла Булгакова у Києві: "Це диверсія"

Нагадаємо, вирішальний момент у війні росії проти України настане вже скоро: названо конкретні терміни