У липні 2022 пенсії будуть підвищені у зв'язку зі зростанням прожитого мінімуму.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Ще наприкінці 2021 року уряд анонсував підвищення пенсій у загальному розрахунку на 83% упродовж 2022 року. Так, починаючи з січня 2022 року виплати пенсіонерам продовжують зростати.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Зокрема, в січні, були підвищені пенсійні виплати особам, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, у березні відбулась індексація пенсій. А у квітні пенсіонерам, що працюють, був зроблений перерахунок виплат.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На черзі літо. Як відомо, на липень заплановане підвищення прожиткового. Зокрема, прожитковий мінімум для працездатної особи становитиме 2600 грн, дітям віком до 6 років -2201 грн, дітям у віці від 6 до 18 років - 2744 грн, непрацездатним особам - 2207 грн. Загальний показник збільшення прожиткового мінімуму становитиме 2508 грн.

Відповідно мінімальний розмір пенсійних виплат зросте до 2 тис. 27 грн, а максимальна – до 20 тис. 270 грн. Також зросте розмір пенсійних надбавок, прив'язаних до прожиткового мінімуму.

Крім пенсій, у липні зростуть соціальні виплати та надбавки, яки прив'язані до прожитого мінімуму. Наприклад, пакунок малюка можна буде отримати грошима у розрахунку 6603 грн (попередня виплата становила 6300).

Нагадаємо, виплата пенсій на окупованих територіях: у ПФУ зробили важливу заяву.

До слова, не всі банки підходять: українцям розповіли, як перевести виплату пенсії на банківську карту.

Раніше ми писали, про пенсії під час війни: у ПФУ пояснили звідки братимуть гроші на виплати.