У Пенсійному фонді України показали звідки беруть гроші на виплати українців та зрівняли доходи за 2022 та 2021 роки.
Цими даними поділилася пресслужба ПФУ.
Так, стало відомо, що загалом бюджет пенсійного фонду за перший квартал у 2021 році становив 159,6 мільярда. Цього року за аналогічний період сума зросла та становить тепер 171,9 мільярда.

Інфорграфіка ПФУ
Інфорграфіка ПФУ

З 2021 рік 103.5 мільярда це власні доходи (частина єдиного внеску та інші платежі), у цьому році ця сума становить - 113.7. Це означає, що цьогоріч доходи по цьому напрямку зросли на 10.2 мільярди.
Минулого року ПФУ отримав за перший квартал 56,1 мільярда з державного бюджету на фінансування пенсійних виплат та виплат одноразової допомоги. Цьогоріч видатки збільшилися на 2.1 мільярди та становлять тепер 58.2 мільярди.
Варто нагадати, що станом на 1 квітня в Україні зареєстровано 10,8 млн пенсіонерів, а середній розмір пенсії становить 4370 грн 45 коп.

Із загальної кількості пенсіонерів 2,7 млн ​​осіб продовжують працювати, середній розмір їхньої пенсії – 4532 грн 91 коп.

Нагадаємо, в Україні зріс розмір середньої пенсії: скільки тепер отримують українці у 2022 році

Раніше портал Знай писав, у Пенсійному фонді України повідомили, коли чекати пенсій за травень: нові правила отримання виплат

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Також портал Знай повідомляв, українці можуть оформлювати пенсії на півтора року раніше: але потрібно виконати одну умову, у ПФУ пояснили деталі