У Гостомелі під Києвом окупанти рф знищили найбільший вантажний літак Українського виробництва АН-225 "Мрія".

Всі жителі нашої країни дуже болісно пережили цей момент, адже всього лише за півроку до цього, в День Незалежності 24 серпня 2021 року вона велично пролітала над Майданом Незалежності під час військового параду.

Ан-225 "Мрія"
Ан-225 "Мрія"

26 травня те, що залишилося від нашої "Мрії" вивезли з Гостомельського аеродрому на утилізацію і серця українців знову облилися кров'ю при вигляді цього.

Літак "Мрія" вивозять з аеродрому на утилізацію
Літак "Мрія" вивозять з аеродрому на утилізацію

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак, у Деснянському районі столиці, а саме на Троєщині змогли відтворити нашу легенду. Правда тільки в квітковій композиції.

Біля РДА створили цілий квітник, який присвячений літаку"Мрія".

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Мрія" на столичній Троєщині, фото: КМДА
"Мрія" на столичній Троєщині, фото: КМДА

Над композицією "Літак "Мрія" фахівці Деснянського КП УЗН працювали протягом тижня, створивши квітник площею 85 квадратних метрів.

Для створення незвичайної клумби було використано майже 2 тонни крихти і 10 тисяч квітів різних сортів: колеус, чорнобривці, бегонія, ценерарія і агератум.

Всього в столиці буде створено понад 30 патріотичних квітників до Дня Києва, присвячених боротьбі України з російським окупантом.

"Мрія" на столичній Троєщині, фото: КМДА
"Мрія" на столичній Троєщині, фото: КМДА

Нагадаємо, що російські вертольоти знищили українську "Мрію" , яка перебувала в ангарі під Гостомелем.

Раніше ми повідомляли, що "Антонов" готовий взятися за відновлення легендарної Ан-225 "Мрія": є все, крім грошей.

Також стало відомо, що до відновлення літака Ан-225 "Мрія" залучать провідні компанії світу: українцям розповіли про терміни.