Українцям розповіли, у яких областях орендувати квартири стало дорожче. Зазначається, що у порівнянні з жовтнем, у травні найбільше зростання вартості оренди житла зафіксували на Закарпатті.

Отже, згідно з даними, опублікованими на сайті Flatfy, вартість оренди житла в Ужгородській області підскочила на 225%. На другому місці Чернівецька область, де винаймати квартири стало дорожче на 156%. У трійці лідерів опинилась також Івано-Франківська область - тут ціни зросли на 128%.

Далі йдуть Львівська область +96%, Черкаська +88%, Тернопільська +81% та Вінницька +55%.

оренда житла, скріншот з відео
оренда житла, скріншот з відео

Водночас незначний стрибок цін на оренду квартир помітний у Хмельницькій (+46%), Запорізькій (+41%), Рівненській (+35%) та Дніпропетровській (+34%) областях.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Невеликі націнки виставили власники нерухомості на Волині (+20%), у Сумській (+15%), Чернігівській (+10%), Полтавській (+5%) та Кіровоградській (+5%) областях. А у Житомирі та Харкові вартість оренди не змінилася.

В областях, де нещодавно були чи тривають бойові дії, ціни стали нижчими за довоєнні. Наприклад, у Києві та області орендувати квартири стало на 11% дешевше. В Одеській області вартість змінилася на -21%, у Херсонській на -8% та Миколаївській на -5% областях.

оренда житла
оренда житла

Нагадаємо, майже на 15 гривень за кожен літр: українські АЗС підняли ціни на бензин і дизель

Також ми писали, "Зробити вдома А-95, рецепти на щодень": українці навчилися сміятися з паливної кризи

Нагадаємо, як може змінитися ціна на паливо у травні: Мінекономіки оприлюднило середню вартість бензину