Українським батькам пояснили, як говорити з дітьми про мінну безпеку. Передусім фахівці радять правильно обрати час для розмови - коли дитина не зайнята грою чи мультфільмом.

Про це йдеться у новій публікації UNICEF Ukraine на фейсбук-сторінці. Спершу попередьте дитину про те, що ви вивчаєте щось абсолютно нове і дуже важливе. А також попросіть в неї допомоги, щоб запам’ятати цю інформацію.

"На картинці — протипіхотна осколкова міна направленої дії МОН-50. Покажіть це зображення дитині й запитайте, чи знає вона, що це. Спочатку краще показати ілюстрацію, а іншого разу — реальне фото. Запитайте дитину, на що їй схожий цей предмет.", - йдеться у повідомленні.

Розмінування, фото ДСНС
Розмінування, фото ДСНС

Далі послухайте думки дитини з цього приводу і дише опісля поясність, що предмет на картинці називається "міна". Вона може бути темно-зеленого або темно-коричневого кольору. А за розміром міни бувають як невелика банка з варенням, зеленим горошком чи газованим напоєм.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Міни — дуже небезпечні і можуть сильно нашкодити. Цю, до прикладу, закопують повністю у ґрунт, ззовні залишається тільки пристрій для підриву. Якщо його зачепити, міна вистрибує догори, як жабка, вибухає та вражає множинними дрібними осколками. Тож варто завжди уважно дивитись під ноги.", - йдеться у повідомленні.

Тепер попросіть дитину запам’ятати 3 простих правила, коли бачиш міну:

  1. Не підходь!
  2. Не чіпай!
  3. Повідом дорослих чи 101 ДСНС України.

Скріншот: facebook.com/UNICEFUkraine
Скріншот: facebook.com/UNICEFUkraine

Нагадаємо, майже на 15 гривень за кожен літр: українські АЗС підняли ціни на бензин і дизель

Також ми писали, "Зробити вдома А-95, рецепти на щодень": українці навчилися сміятися з паливної кризи

Нагадаємо, як може змінитися ціна на паливо у травні: Мінекономіки оприлюднило середню вартість бензину