Експерт розповів, коли закінчиться дефіцит палива в Україні. Водночас радісна ситуація поки що тільки з дизелем, адже бензину А-95 у Європі зараз просто немає.

Директор компанії WOG Holding BV Андрій Пивоварський зазначив, що нормалізувати постачання дизеля вдасться приблизно за місяць, а ось з бензином доведеться почекати, повідомляє Аmpercar.

Зазначається, що зараз в Україну завозять приблизно 15 тисяч тонн палива на добу, а для подолання дефіциту ця цифра має зрости приблизно до 22 тисяч тонн. З врахуванням потреб військових та аграріїв необхідний обсяг палива сягає близько 25-27 тисяч тонн.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

За словами експерта, динаміка постачання палива з Європи досить позитивна. Наприклад, з 1,5-2 тис. тонн у лютому АЗС вийшли на показник до 15 тис. тонн у травні. Він додає, що для того, аби завезти в Україну дизель, знадобиться місяць, то з бензином А-95 не все так просто.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Щодо 95-го, то тут ситуація складніша. Тут уже питання не тільки завезти, але ще треба знайти, купити. У Європі – дефіцит 95-го. З того, що зараз бачу, потрібно буде понад місяць. Але щодня маємо позитивну динаміку, ввозимо більше", – наголосив Пивоварський. Андрій Пивоварський

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, майже на 15 гривень за кожен літр: українські АЗС підняли ціни на бензин і дизель

Також ми писали, "Зробити вдома А-95, рецепти на щодень": українці навчилися сміятися з паливної кризи

Нагадаємо, як може змінитися ціна на паливо у травні: Мінекономіки оприлюднило середню вартість бензину