Через виявлені факти зловживань та маніпулювання на ринку енергоносіїв та комунальних послуг. А саме: зловживання з додатковими послугами, маніпуляції з роздрібним продажем електрики, газу, постачання газу споживачам, неналежна якість блакитного палива. Урядовці визнали, що така ситуація є неприпустимою за мирних часів, а в умовах воєнного стану їй необхідно виділити значну увагу. Тому було пийнято відновити позапланові перевірки. Про це повідомили в пресслужбі НКРЕКП.
Відповідно до рішення уряду на період дії воєнного стану позапланові невиїзні перевірки буде проводити НКРЕКП. В перше чергу це торкнуся сфер газопостачання, електропостачання та комунальних послуг.
За інформацією ДПС такі перевірки не можуть травити понад 15 днів для великих суб'єктів господарювання та 5 днів для малих підприємців та 3 робочих днів для малих суб'єктів господарювання. Подовжити чинні строки можна відповідно на 10 днів, 3 та 2 дні.
На думку чиновників, таке повернення до позапланових перевірок покращить якихось послуг та функціонування енергетичної та комунальної галузей.
Нагадаємо, суд оригінально покарав 19-річного шанувальника "русского мира": зобов'язали вивчити пісню "Батько наш Бандера".