Український центр оцінювання якості освіти ознайомив з обов'язковими етапами для підтвердження участі в основній сесії Національного мультимедійного тесту.

Про це йдеться у новій публікації на фейсбук-сторінці Українського центру оцінювання якості освіти.

Підтвердження участі в основній сесії НМТ передбачає два обов’язкових етапи:

  • з 20 травня до 7 червня
  • з 21 червня до 7 липня 2022 року

ЗНО. Фото: скрін youtube
ЗНО. Фото: скрін youtube

Перший етап:

Своє бажання проти тестування кожен учасник повинен на першому етапі. Для цього з 20 травня до 7 червня 2022 року (включно) потрібно заповнити спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці "Підтвердження участі в НМТ":

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
  • вибрати із запропонованого переліку спочатку країну чи регіон України, потім населений пункт, у якому або поблизу якого учасник панує перебувати в період основної сесії тестування (18 липня – 4 серпня 2022 року);
  • зазначити свої прізвище та ім’я;
  • обчислити і правильно ввести результат у відповідну комірку, натиснути на кнопку "Взяти участь у НМТ".

Фото: testportal.gov.ua
Фото: testportal.gov.ua

Випускники, які з 20 травня до 7 червня 2022 року не підтвердять своєї участі в НМТ, не зможуть взяти участі в основній сесії тестування.

Другий етап передбачає наступне:

Учасник має остаточно визначитися з вибором міста/країни. Для цього з 21 червня до 7 липня 2022 року на інформаційній сторінці у спеціальній формі потрібно буде вказати назву населеного пункту, у якому йому зручно буде пройти тестування.

Якщо пройдено два етапи підтвердження участі в НМТ, тоді з 12 липня 2022 року для учасника з’явиться можливість завантажити з вкладки "Місце проведення" запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ.

Нагадаємо, хто не зможе пройти національний мультипредметний тест: обов'язковий алгоритм дій для участі

Також ми писали, як українським абітурієнтам скласти національний мультимедійний тест закордоном: пояснення Сергія Шкарлета

Нагадаємо, де і як проводитимуть національний мультипредметний тест: МОН України затвердило наказ