Російські інформаційні війська поширюють новий фейк для дезінформації населення України. Про це попередили в Держспецзв'язку в соцмережі facebook.

У Держспецзв'язку приготували корисні рекомендації для українців, які стануть в нагоді під час війни. Перш за все, як користуватися телефоном в умовах окупації і що робити якщо не працює інтернет.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

"Під час війни дуже важливо залишатися на зв'язку. Держспецзв'язку підготувала добірку з багатьма корисними рекомендаціями про те, що потрібно робити в різних нестандартних випадках: наприклад, коли не працює мобільний інтернет, або як користуватися телефоном в окупації. Сьогодні українці почали отримувати sms з посиланням на наші рекомендації, розміщені на офіційному сайті Держспецзв'язку", - розповіли у відомстві.

Втім, російські інформаційні війська почали поширювати фейк нібито відкривати такі повідомлення не можна. Насправді Переходити по посиланню і завантажувати файл безпечно. Таким чином рф хоче дезінформувати населення і позбавити доступу до важливої інформації.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Але ворог не дрімає і вже приступив до інформаційної операції із закликами не відкривати посилання і не завантажувати файл. І не дивно, адже їх завдання - навпаки: позбавити українців доступу до корисної та правдивої інформації", - попередили українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хто з українців може отримати грошову допомогу від міжнародних організацій: уряд розширив перелік осіб.

Також наш портал інформував, український контент менше блокуватимуть у Facebook та Instagram: Михайло Федоров розповів, про що домовився з Meta.

Крім того, ми повідомляли, хто не зможе пройти національний мультипредметний тест: обов'язковий алгоритм дій для участі.