Особи, які виїжджають з місць активних бойових дій, окупованих або оточених чи заблокованих, вже почали отримувати грошову допомогу. Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

Варто зазначити, що гроші поки отримають не всі. На жаль, ті особи, які їдуть на особистому транспорті або автобусом не можуть отримати допомогу. Поки допомогу отримали 252 особи, які евакуювалися залізницею. Розмір виплат становить - 3000 грн на дитину та для особи з інвалідністю. Решта отримає виплату розміром 2000 грн. Інформації щодо періодичності таких виплат у повідомлені не вказано.

Крім того, зазначено, що така допомога фінансується коштом благодійних та гуманітарних організацій, які надходять на рахунок, відкритий у НБУ.

Всього ж з початку тижня було вже виплачено 572 грн миттєвої допомоги, які профінансувало Мінсоцполітики.

Особливістю надання даної допомоги є те, що громадянам не потрібно нікуди звертатися. Оформлення відбувається через Укрзалізницю, під час руху потяга формуються списки отримувачів. Отримати на руки гроші можна буде у відділеннях Укрпошти на безпечних територіях. Чи буде можливість отримати виплати на банківську карту поки невідомо.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, 35 млрд гривень: у Пенсійному фонді зробили важливу заяву стосовно травневих пенсій. на які виплати розраховувати.

До слова, стало відомо про субсидії на непідконтрольних територіях: кому нарахують і як отримати.

Раніше ми писали, по 2 тис. гривень щомісяця: через "Дію" більше українців зможуть отримати допомогу. Хто саме може оформити допомогу онлайн.