Незважаючи на війну українцям намагаються вчасно виплачувати пенсії без зайвих затримок. У Пенсійному фонді розповіли, яка ситуація з фінансуванням травневих пенсій.

В Україні вже третій місяць триває війна, але незважаючи на це держава намагається вчасно виплачувати пенсії. Так, у ПФУ зазначили, що пенсії за травень профінансовані на 35 мільярдів гривень. Уповноважені банки вже перевели гроші на рахунки пенсіонерів, а "Укрпошта" доставила більше 70% профінансованої суми.

Пенсіонер, фото з Facebook
Пенсіонер, фото з Facebook

"Станом на 18 травня на пенсійні виплати за травень направлено 35,0 млрд грн, в т. ч. 9,4 млрд грн – на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", 25,6 млрд грн – через уповноважені банки. Уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100% профінансованих Сум. За повідомленням АТ "Укрпошта" станом на 17 травня доставлено 72,48% профінансованої суми за травень. У травні надано 428,2 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України, в тому числі 18 травня – 35,6 тисяч", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хто з українців може отримати грошову допомогу від міжнародних організацій: уряд розширив перелік осіб.

Також наш портал інформував, український контент менше блокуватимуть у Facebook та Instagram: Михайло Федоров розповів, про що домовився з Meta.

Крім того, ми повідомляли, хто не зможе пройти національний мультипредметний тест: обов'язковий алгоритм дій для участі.