Як отримувати соціальні виплати на непідконтрольних територіях

Фахівці зробили роз'яснення щодо процедури виплати субсидії тим громадянам, які вимушено опинилися на окупованих територіях.
На запит читачів видання "Пенсійний кур'єр" зробило роз'яснення, стосовно того, чи будуть отримувати субсидію особи, які проживають зараз на непідконтрольних територіях. Про це повідомило видання на Facebook-сторінці.

На жаль, непередбачувано, частина населення України вимушено опинилась на непідконтрольній Україні території. Тому їх турбує питання, що буде з соціальними виплатами, які вони отримували до цього періоду.
Фахівці видання надали ґрунтовну відповідь. Зокрема, вони зазначили, що усі соціальні виплати мешканцям непідконтрольних територій продовжують нараховувати та фінансувати.
Якщо людина до війни отримувала кошти на банківську картку – вона продовжуватиме отримувати їх на картку.
Якщо соцвиплати людина отримувала через Укрпошту і в її регіоні відділення зараз не працюють, можна перевести свої грошові виплати до поштового відділення на безпечній території.
Отже, виплати будуть нараховуватись, проте у отримувачів судсидій та інших видів соціальних виплат, на жаль, будуть обмежені можливості. Гроші можна буде отримати на картку або готівку на безпечній території. Тому частина осіб, чкі отримували виплати готівкою, тимчасово не зожуть отримаюти виплати.
Нагадаємо, у Мінсоцполітики прозвітували про соцдопомоги й субсидії: чи вистачить грошей для всіх у травні.