Він допомагає розінувати українські міста, а вона місяць провела серед руїн і дивом вижила. Ці чотирилапі стали справжніми зірками і можуть навіть мірятися фан-клубами.

Про українських тварин-героїв, які прийшли на зміну легендарному коту Степану з Харкова розповіли в сюжеті "Сніданок з 1+1".

Його називають талісманів чернігівських піротехніків. Пес-сапер Патрон почав свою службу в ДСНС, коли йому було 6 місяців. Зараз йому 2,5 роки і він справжня світова зірка.

Пес-сапер Патрон, скріншот: Youtube
Пес-сапер Патрон, скріншот: Youtube

Перші публікації про хороброго джек-рассел-тер'єра з'явилися в середині березня 2022 року і з того моменту клуб фанатів вусаня тільки зростає.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Після початку війни Патрона стали долучати до розмінування територій України. У пса навіть є своя сторінка в Instagram, де у нього більше 260 тисяч підписників. Він герой десятків картин і навіть в "Укрпошті" не проти випустити з ним марку.

Сумлінну діяльність Патрона оцінив президент Володимир Зеленський, який нагородив песика медаллю "За віддану службу". На нагородженні був присутній прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і у Патрона виник з ним конфлікт - він обгавкав прем'єра, нікого не посоромившись.

Пес Патрон, нагородження, фото: пресслужба ВП Зеленського
Пес Патрон, нагородження, фото: пресслужба ВП Зеленського

Про це повідомляв Знай.uа.

Канадець був все одно в захваті від героїчного пса і навіть присвятив йому пост в Твіттері.

А кішку Шафу хотіли забрати собі аж 12 українських сімей.

На початку травня в Бородянці зоозахисники дістали кішку зі зруйнованого будинку. Пухнастка просиділа там місяць і дивом вижила. Заради порятунку кішки навіть викликали з іншого міста автодрабину. Врятовану кицьку назвали Шафа на честь символу Бородянки - вцілілої шафки на кухні в зруйнованій багатоповерхівці.

Кішка "Шафа"
Кішка "Шафа"

Кішка встигла стати зіркою соцмереж, зоозахисники завели маленькій сторінку в соцмережах, де у неї вже майже 20 тисяч підписників.

Але крім порятунку і лікування кішечки було також важливо знайти їй господарів, адже на неї претендували аж 12 українських сімей. Деякі навіть представлялися господарями Шафи, але не могли надати доказів.

Але зоозахисники не були готові її віддавати аби-кому тому ретельно перевіряли всіх, хто хотів забрати кішечку. І не даремно, адже знайшлася її справжня господиня Анастасія.

27 лютого родина пішла з дому до бабусі і не змогла повернутися. Дівчина розповіла, що кішку звуть Глорія і їй цілих 12 років. Настя надала фото з улюбленицею і Шафу-Глорію повернули родині.

Нагадаємо, що пес-сапер Патрон став причиною зворушливого "скандалу" в ДСНС - такого ніхто не дозволяв.

Раніше ми повідомляли, що господарі талісмана чернігівських ДСНСників пса Патрона розповіли, як він став сапером: "Ніхто не розраховував"