Україна періодично піддається масованим кібератакам з боку Росії. В таких умовах вкрай важливо вміти розпізнати лист від кіберзловмисника, щоб зберегти свої особисті дані в безпеці. У Держспецзв'язку дали українцям важливі рекомендації.

Українці щодня отримують безліч листів і повідомлень на пошту або месенджери. Серед них цілком можуть ховатися і шкідливі повідомлення від хакерів, які намагаються отримати доступ до комп'ютера і особистих даних.

Хакери, фото: скріншот з відео
Хакери, фото: скріншот з відео

"Кожен день кожен з нас отримує багато електронних листів на пошту і повідомлень в месенджерах. Серед них можуть бути і небезпечні, за допомогою яких кіберзловмисники намагаються зламати ваш комп'ютер і вкрасти дані", - йдеться в повідомленні.

Так, відноситься до листа з обережністю необхідно, якщо воно приходить від невідомого відправника, а його адреса електронної пошти в доменах ru або mail.ru, yandex.ru та інші. Також потрібно звернути увагу на тему листа, якщо воно стосується сфери з якою ви не стикалися, то краще проігнорувати повідомлення. Крім того, небезпеку несе листи з вкладеними файлами, з якими просять щось зробити. Ні в якому разі не можна їх відкривати.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам
Показати ще

Раніше Знай писав, у "Нафтогазі" зробили важливу заяву стосовно тарифів на газ для населення: скільки платитимуть українці.

Також ми писали, смартфони, планшети та ноутбуки: в Україні може утворитися дефіцит техніки.

Крім того, наш портал повідомляв, у Мінсоцполітики відзвітували про соцдопомогу та субсидії: чи вистачить грошей для всіх у травні.