Українці знову зможуть продавати та купувати нерухомість навіть під час воєнного стану. Однак все ж будуть певні обмеження.

Про це на своїй сторінці у соцмережі ТikТok розповів юрист Олександр Моргун.

Нещодавно Кабінет міністрів оприлюднив постанову № 480 після чого Міністерством юстиції буде складено перелік нотаріусів, які зможуть посвідчувати договори купівлі/продажу та реєструвати нерухомість. Однак для українців все ж будуть певні обмеження на період воєнного стану.

Олександр Моргун, скріншот
Олександр Моргун, скріншот

"Тож, не можна вчиняти дії по довіреності від імені фізичної особи. Не можна передавати майно в статутний капітал юридичних осіб або отримувати його у зв'язку з виходом із товариства. Не можна відчужувати майно набуте менше, ніж місяць тому. І не можна вчиняти нотаріальні дії поза межами області", - пояснив юрист Олександр Моргун.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Олександр Моргун, скріншот
Олександр Моргун, скріншот

Олександр Моргун зазначив, що довіреності на розпорядження рухомим майно, як і раніше мають викладатися на нотаріальному бланку. Тут поки що жодних змін не передбачено для громадян України.

@morgun_pro_zakon

Наразі проходить верифікація нотаріусів, договори можна буде укладати за 5-10 днів! #украина #война #закон #юрист #адвокат #нерухомість

♬ Не твоя війна - Океан Ельзи

Нагадаємо, чи будуть штрафувати за несплату податків під час воєнного стану: юрист Моргун дав відповідь

Раніше портал Знай писав, економічний удар: майже 200 млрд гривень проросійських компаній вже не потраплять до РФ та Білорусі

Також портал Знай повідомляв, українцям розповіли про отримання біженства в США, афганцям вже не пощастило: "Застрягають в очікуванні"