У зв'язку з початком повномасштабної війни в Україну почали ввозити на 50% менше техніки. Через це рітейлери прогнозують, що в країні може виникнути дефіцит недорогої техніки. Про це повідомляє Forbes.

За словами експертів виникнення дефіциту на ринку техніки в Україні можливе і для цього існує дві причини: високий попит і брак пропозиції. Зазначається, що з початком російського вторгнення волонтери та військові скупили бюджетні планшети, смартфони, Зарядні пристрої, дрони та іншу електроніку. Водночас рітейлери і дистриб'ютори втратили товарні запаси через війну.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

У зв'язку з бойовими діями деякі мережі залишилися без складів, які були або знищені, або розграбовані російськими загарбниками. Імпортувати нову техніку в Україну стало складніше, адже порти закриті, а саме через них надходила техніка з Китаю. Також не працює авіатранспорт. Відзначається, що техніку поступово починають завозити, але обсяги імпорту навряд чи дозволять задовольнити попит.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За даними видання в Україні вже спостерігається певний дефіцит деякої техніки, наприклад, закінчуються деякі моделі смартфонів, планшетів, павербанків і ноутбуків.

Раніше Знай писав, українцям, які виїхали закордон спростили отримання лікарняного: у МОЗ пояснили, як це працює.

Також ми писали, телефонні шахраї: найпоширеніші схеми і прості правила, які вбережуть чесно зароблені гривні.

Крім того, ми повідомляли, водійське посвідчення в Україні отримати стало простіше: Кабмін спростив процедуру, що змінилося.