У вівторок, 10 травня 2022 року, від родичів першого президента незалежної України Леоніда Кравчука прийшли погані новини - політик загинув на 89-му році життя.

Про це висловилися багато вищих керівників України, включаючи безпосередньо главу держави Володимира Зеленського, а також керівник ОП Андрій Єрмак, мер Києва Віталій Кличко і прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Володимир Зеленський, Леонід Кравчук, Леонід Кучма. Фото: Збруч
Володимир Зеленський, Леонід Кравчук, Леонід Кучма. Фото: Збруч
Володимир Зеленський, Леонід Кравчук, Леонід Кучма. Фото: Збруч

А зараз хочемо нагадати про інтерв'ю Леоніда Кравчука, яке Він дав ще рік тому, виданню DW. Тоді він назвав головну умову для того, щоб на території України нарешті закінчилися військові дії - за його словами, це деокупація Криму, а також частини Донецької та Луганської областей. Для цього дуже важливо, щоб світова спільнота зробила це, натиснувши на рашистську Федерацію. Адже Мінський переговорний процес ніяких результатів за 8 років не дав.

"Війна триває і ми зараз ведемо боротьбу з її наслідками – обмін полоненими, робота контрольно-пропускних пунктів, різні гуманітарні проблеми. А причина залишається", - заявив він тоді.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Леонід Кравчук - фото з Фейсбук
Леонід Кравчук - фото з Фейсбук

Агресія з боку Росії і тоді, і зараз закінчуються лише за умови, коли Україні повертаються і Крим, і Донбас за сприяння світової спільноти. І на даний момент ми спостерігаємо реальну реакцію, реальну допомогу з боку Європи, США та інших країн, включаючи Японію.

“Поки світова спільнота, Європа, США, всі разом – і, звичайно, за активної і безпосередньої участі України – не змусять Росію піти з Донбасу і Криму, не змусять Росію жити за нормами міжнародного права, війна не закінчиться", - підкреслив перший президент України.

Нагадаємо, помер перший президент України Леонід Кравчук - ЗМІ

Як повідомляв "Знай.ua", "СРСР розвалили українці": у мережі спливло цікаве визнання померлого президента Білорусі Шушкевича

Знай.ua писав, росія назавжди втратила заморожені золотовалютні резерви: кошти можуть піти на відновлення України