Мер Варшави Рафал Тшасковський відреагував на прохання посольства росії дозволити святкові заходи 9 травня в столиці.

Рафал Тшасковский висловив свою позицію, написавши про це в Twitter. За словами мера Варшави, нещодавно посольство росії звернулося до Міністерства закордонних справ Польщі з проханням провести святкові заходи 9 травня в столиці. На це очільник міста відповів чітко і ясно - він категорично проти.

"Я рішуче проти цього. Жодна польська державна установа не повинна брати участь у цій ініціативі. Більше того - її треба заборонити. У мене немає згоди на проведення агресором свята у Варшаві", - написав Тшасковський.

Мер Варшави Рафал Тшасковський
Мер Варшави Рафал Тшасковський

У польському виданні RMF FM повідомили, що Тшасковський написав листа главі МЗС Збігнєву Рау з проханням підтримати його в цьому питанні. У відомстві заявили, що і не збиралися дозволяти російському посольству проводити пободні заходи, але зазначили, що "не мають повноважень забороняти церемонію у Варшаві" — це може зробити тільки президент міста.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Міністр закордонних справ очікує, що у зв'язку зі сформованою міжнародною обстановкою, що виникла в результаті незаконної агресії Російської Федерації проти України, президент Варшави не дасть згоди на публічні збори, заплановані посольством Російської Федерації на 9.05", - сказав речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна.

Нагадаємо, як отримати безкоштовну медичну допомогу в Польщі: перелік документів і послуг для українців

Як повідомляв Знай.uа, Тіна Кароль у Польщі відмовилася відповідати на запитання журналіста російською мовою: "Не лізьте сюди"

Також портал Знай.uа писав, що в Польщі скасовують одну з безкоштовних послуг для українських біженців: не вистачає грошей