Через війну багато областей України зіткнулися з дефіцитом бензину. Найбільші українські мережі АЗС WOG і ОККО у зв'язку з дефіцитом ввели тимчасове обмеження на реалізацію нафтопродуктів.

Зараз автозаправні мережі продаватимуть по 10 л палива на добу за наявності картки лояльності або додатку.

Нафтова компанія ОККО повідомила, що буде заправляти клієнтів пальним PULLS 95 і PULLS Diesel по 10 л в одне авто. Виняток становлять ті клієнти, які не мають карти Fishka - їм видаватимуть лише по 5 л.

АЗС WOG, фото carta.ua
АЗС WOG, фото carta.ua

Такий дефіцит спровокував і стрибок цін. Згідно з опублікованими Міністерством економіки України даними, середня вартість бензину становить 31,19 грн/л і ДП – 35,63 грн/л.з них обчислюється гранична ціна реалізації палива на автозаправних станціях на початок травня.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Але, не дивлячись на це, українські водії масово їдуть на АЗС щоб заправитися про запас. Черги на заправках були і є колосальні і це спонукало українців на створення нового стартапу.

На сайтах оголошень стали з'являтися пропозиції якраз таки для водіїв, які не особливо хочуть провести півдня в черзі.

"Постою в черзі на будь заправці за бензином або дизелем замість вас",- пропонує автор оголошення.

Ціна питання: від 300 до 1000 грн, або 40 грн за годину.

Оголошення на сайті
Оголошення на сайті

Нагадаємо, що у Києві дефіцит палива на заправках: водії стоять у довгих чергах, але повертаються ні з чим.

Раніше ми повідомляли, що у Верховній Раді зробили заяву стосовно подальшої вартості бензину: які цінники побачимо на АЗС.