Через війну багато областей України зіткнулися з дефіцитом бензину. Найбільші українські мережі АЗС WOG і ОККО у зв'язку з дефіцитом ввели тимчасове обмеження на реалізацію нафтопродуктів.

Зараз автозаправні мережі продаватимуть по 10 л палива на добу за наявності картки лояльності або додатку.

Нафтова компанія ОККО повідомила, що буде заправляти клієнтів пальним PULLS 95 і PULLS Diesel по 10 л в одне авто. Виняток становлять ті клієнти, які не мають карти Fishka - їм видаватимуть лише по 5 л.

АЗС WOG, фото carta.ua
АЗС WOG, фото carta.ua

Такий дефіцит спровокував і стрибок цін. Згідно з опублікованими Міністерством економіки України даними, середня вартість бензину становить 31,19 грн/л і ДП – 35,63 грн/л.з них обчислюється гранична ціна реалізації палива на автозаправних станціях на початок травня.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Але, не дивлячись на це, українські водії масово їдуть на АЗС щоб заправитися про запас. Черги на заправках були і є колосальні і це спонукало українців на створення нового стартапу.

На сайтах оголошень стали з'являтися пропозиції якраз таки для водіїв, які не особливо хочуть провести півдня в черзі.

"Постою в черзі на будь заправці за бензином або дизелем замість вас",- пропонує автор оголошення.

Ціна питання: від 300 до 1000 грн, або 40 грн за годину.

Оголошення на сайті
Оголошення на сайті

Нагадаємо, що у Києві дефіцит палива на заправках: водії стоять у довгих чергах, але повертаються ні з чим.

Раніше ми повідомляли, що у Верховній Раді зробили заяву стосовно подальшої вартості бензину: які цінники побачимо на АЗС.