Перша леді України Олена Зеленська активно веде свої акаунти в соціальних мережах і частенько розповідає про важливі новини. Також вона не забуває ділитися успіхами своїх проектів про безбар'єрність в країні і встановлення аудіогідів по всій Європі. В Instagram на дружину президента підписано майже 3 мільйони людей.

Олена Зеленська розповіла про її розмову з першими леді Литви і Франції. Вона зідзвонилася з Діаною Наусєдєнє і Бріжит Макрон, щоб подякувати їм за допомогу Україні та сім'ям, яких вони з радістю прийняли в своїх країнах, а дітей люб'язно влаштували в місцеві школи і дитячі садки.

Також Зеленська нагадала, що влада Литви надала українцям безкоштовну медицину і ліки, змінивши вісім законів у конституції. А ще вона поділилася, що у Вільнюсі планують створити Український центр, щоб психологічно допомогти нужденним.

"Щоб центр став українським серцем Литви – місцем проведення конференцій, зустрічей, щоб допомагав нашим громадянам інтегруватися. До речі, Український центр – це тепер офіційна назва, ми погодили її якраз під час цього відеоспілкування", - додала Зеленська.

Скріншот з Instagram, Олена Зеленська
Скріншот з Instagram, Олена Зеленська

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Перша леді також не забула відзначити допомогу Франції, яка прийняла українських дітей з онкологією в місцеві лікарні. Це стосується і французьких шкіл, на даний момент в них навчається вже більше 14 тисяч українців.

Зеленська ще повідомила своїм іноземним друзям про ініціативу Мінсоцполітики, яке хоче впровадити двосторонній меморандум про співпрацю щодо захисту прав дітей, постраждалих у війні. Він дасть гарантії безпеки переселенців на новому місці, і впевненість у їх поверненні додому.

"Коли торік ми створювали в Києві клуб перших леді та джентльменів світу, ніхто не очікував, за яких трагічних обставин знадобиться його потужна сила. І ось тепер кожне "як ти?" від моїх колег зцілює українські рани в буквальному сенсі!" - написала Зеленська.

Нагадаємо, 12-річний британець в посилці з гуманітарною допомогою відправив Зеленському листа на підтримку України і отримав відповідь

Як повідомляв Знай.uа, Олена Зеленська показала лист 9-річного хлопчика одноліткам із зони бойових дій: "У цієї війни дитяче обличчя"

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський висловився про 10 замахів на своє життя: "У путіна набагато більше проблем"