Всі українці стараються як можуть для того, щоб наблизити нашу перемогу у війні з росією і путіним.

Київські ресторани планують роздавати безкоштовне шампанське в день смерті володимира путіна, а самі українці обирають танці і пісні, під які будуть танцювати.

Але варто підготуватися і в урожаї. Адже хороший запас винограду дозволить зробити дуже багато пляшок смачного українського вина для святкування нашої перемоги.

Скрін, відео YouTube виноград
Скрін, відео YouTube виноград

Тому ми зібрали для садівників і городників поради для щорічної врожайності лози.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вибір сортів для посадки - головне завдання за важливістю. Для початку варто обійтися п'ятьма кущами: столовими чотирма (білий, чорний, рожевий, кишмиш) і одним кущиком технічним.

За термінами дозрівання виноград не ділимо, так як для кожного регіону індивідуально. Більшість майстрів радять садити початківцям сорти, спеціальні для них. Тобто максимально стійкі до болячок, витривалі взимку, які не потребують особливої турботи. Такими можуть бути "Прима", "Руслан", "Еверест", "Легенда Аксая", "Вікторія", "Голд Фінгер"...

Місце для виноградника має бути максимально ідеальним - повністю освітленим сонцем, без ос, з хорошим грунтом і т.д.

Виноградники, скріншот
Виноградники, скріншот

Є також багато "посадочних" нюансів. Ось, наприклад, розумні ями-траншеї, заправлені необхідним добривом для куща, і багато іншого. Обійтися можна 0,5-1-м3 ямою, заправленої перегноєм, або просто хорошим чорноземом з піском для кращого доступу повітря до коріння.

Нагадаємо про посівний календар на травень 2022: найкращі і найгірші дні для висадки картоплі, моркви, цибулі та інших овочів.

Раніше ми повідомляли, коли висаджувати в грунт томати, огірки, перець та інші овочі: секрети високого врожаю від городників.

Також стало відомо, що салати тепер можна готувати частіше: в Україні подешевшав популярний продукт.