Поліомієліт небезпечне захворювання, яке швидко передається від людини до людини. Його спричиняють поліовіруси, що потрапляють до організму фекально-оральним шляхом, зазвичай через немиті руки та іноді із брудною водою.

На фейсбук сторінці МОЗ розповіли про головну профілактику захворювання на поліомієліт.

Медики наголошують, що поліовіруси небезпечні, адже вони вражають нервову систему людини. Це може викликати невиліковний параліч та призвести до смерті внаслідок ураження дихальних м’язів.

Лікар, фото: скріншот з відео
Лікар, фото: скріншот з відео

"Україна з 2013 року знаходиться в зоні підвищеного ризику спалаху поліомієліту через те, що не всі діти вчасно вакциновані від цієї страшної хвороби. У 2021 році в Україні було зареєстровано спалах поліомієліту в Закарпатській та Рівненській області. Двом дітям паралізувало ноги", - зазначили у повідомленні.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як розповіли у МОЗ, після повномасштабної війни мільйони людей були змушені шукати безпечні прихистки. Тому почали утворюватися величезні скупчення людей, що може призвести до швидкого поширення хвороб.

Аби убезпечити свою дитину варто перевірити та упевнитися, що вона вакцинована від поліомієліту.

"Усі діти до шести років, які пропустили щеплення від поліомієліту, повинні бути негайно вакциновані. Врятуйте дитину від небезпеки паралічу — зробіть щеплення!", - підсумували у МОЗ.

Нагадаємо, своєчасна мамографія підвищує шанси на одужання та рятує життя: як пройти обстеження безоплатно

Також Знай повідомляв, як отримати безоплатну медичну допомогу у Польщі: перелік документів і послуг для українців

Раніше Знай писав, інсульт: як розпізнати перші симптоми та надати домедичну допомогу